Preventiewerker sociaal domein en forensische zorg (uren per week: 24 – 32)

Afdeling Sociaal domein en forensische zorg
Locatie Goes
Contactpersoon Elina Janse
Sluitingsdatum 15-07-2021

 

Ben jij een zelfstandige, communicatief sterke preventiemedewerker die houdt van outreachend werken? Lees dan verder!

Jouw werkplek

Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ieder van ons treffen. Het is onze ambitie deze zoveel mogelijk te voorkomen, waar mogelijk mensen te genezen en waar nodig hen te ondersteunen. De naam ‘Emergis’ betekent dan ook: jij komt boven.

Met iedere cliënt kijken we welke hulp hij of zij wenst en nodig heeft: niet te weinig en niet te veel. We werken bij mensen thuis, op scholen, in wijkcentra, huisartsenpraktijken, ambulante centra, klinieken, beschermende woonvormen, werkleerbedrijven en opvanghuizen.

Emergis is actief op de gebieden:

 • Preventie en kortdurende behandeling
 • Behandeling, genezing en herstel
 • Wonen, werken en maatschappij
 • Onderdak en opvang
 • Forensische zorg

1NUL1 is de  naam van het team van preventiewerkers dat jongeren met een riskante leefstijl op het gebied van alcohol, drugs, internetten, gamen en gokken informeert en adviseert. Zij doen dit op een outreachende manier. Dit betekent dat zij te vinden zijn waar de jongeren zijn: op straat, tijdens het uitgaan, op festivals, op school, in jongerencentra en ook online!

Ook weet de crew van 1NUL1 welke psychische problemen veel voorkomen bij specifieke groepen in specifieke regio’s. Met informatie en voorlichting ondersteunen ze kinderen, jongeren, ouderen en volwassenen die een verhoogd risico lopen op psychische klachten of een verslaving.

Bezoek ook eens onze facebook pagina: www.facebook.com/1nul1

Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • De outreachende preventie wordt vorm gegeven door een proactieve benadering van risicojongeren op het gebied van middelengebruik door een gespecialiseerde preventiewerker verslavingszorg.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de uitvoer van het programma Kwetsbaar Online dat zich ten doel stelt de sociale veiligheid van kinderen/jongeren te vergroten door het mediawijs maken van opvoeders, professionals, leerkrachten en vrijwilligers.
 • Je zoekt jongeren vanaf bovenbouw basisschool op tijdens hun vrijetijdsbesteding en bij hangplekken, keten, jongerencentra, coffeeshops, uitgaansgelegenheden en op school.
 • Op donderdag draag jij je steentje bij aan de uitvoering van de DIMS-testlocatie in Goes. DIMS staat voor Drugs Informatie en Monitoring Systeem en behoort tot een netwerk van testlocaties verspreid over heel Nederland.
 • Jouw functie bestaat uit vroegsignalering (via bestaande netwerken) en vroeg interveniëren, eventuele toeleiding naar de zorg en het maken van ketenafspraken in het kader van stepped care.
 • Je geeft zelfstandig cursussen, trainingen en voorlichtingsactiviteiten.
 • Je bent deskundig in verschillende gesprekstechnieken en in groepsdynamische aspecten. Jouw zelfstandige manier van werken, representatieve uitstraling en collegiale werkhouding zijn jouw basis.
 • Je werkt samen met ketenpartners, zoals jongerenwerkers van welzijnsinstellingen, CJG (Centra jeugd en gezin) en WMO-toegang, politie, Bureau Halt, scholen en gemeenteambtenaren.
 • Je initieert, coördineert, ontwikkelt en geeft zelfstandig uitvoering aan preventieprogramma’s gericht op het voorkomen van psychische, psychosociale en verslavingsproblemen.
 • Het is jouw verantwoordelijkheid om projecten proces- en productmatig voor te bereiden, uit te voeren, te analyseren, te evalueren en bij te stellen. Dit alles voldoet aan de eisen van het kwaliteitsmodel en het HKZ-certificeringsschema.

 

Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau, in de (gezondheids)zorg of welzijn.
 • Je bent BIG of SKJ geregistreerd, of je bent bereid deze registratie te behalen.
 • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met psychische, psychosociale en/of verslavingsproblemen.
 • Je bent goed bekend met de online leefwereld.
 • Om de functie van preventiewerker uit te kunnen oefenen beschik je over een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Je bent bereid om onregelmatig, ’s avonds en in de weekenden, te werken en bent hierin flexibel.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

 

Jouw voordeel

Als je werkt als preventiewerker bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 55. Het salaris begint met € 2607,- en eindigt op € 4218,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.

 

Ga jij de uitdaging aan?

Neem voor meer informatie contact op met Elina Janse (Preventiewerker) via 06 12402047. Heb je interesse? Klik dan op ‘direct solliciteren’.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.

‘Emergis’ visie op zorg

Zorgen is een onderdeel van het menselijk bestaan. Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander: kind, ouder, partner, broer, buurvrouw, vriend, bewoner of patiënt. Als mantelzorger, vrijwilliger en onbetaald; of als professional, formeel en betaald. Om welke relatie het ook gaat, zorgen kenmerkt zich door de betrokkenheid van mensen bij elkaar en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en zinvol leven. Emergis spant zich in om een bijdrage te leveren aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Door middel van professionele zorg. Niet minder maar ook niet meer dan nodig is, want ook aan zorg zitten grenzen. Lees onze zorgvisie: Samen sterk, sterker samen.

Direct solliciteren