Volgens velen is moeder of vader worden één van de mooiste gebeurtenissen in het leven. Als u last heeft van depressieve gevoelens, somberheid en lusteloosheid ervaart u dit wellicht heel anders. U hebt een baby maar het lukt niet om te genieten van uw kindje. De verzorging van uw zoontje of dochtertje kost u veel moeite en u beleeft er weinig plezier aan. De alom bekende ‘roze wolk’ vliegt letterlijk aan u voorbij.

Jij bent niet de enige!

welkom op de pagina van ‘genieten van uw baby’

Om u te helpen met uw kindje een goede start te maken en te kunnen genieten van uw kleine, bieden we het programma Genieten van uw baby.

Voor wie?

Genieten van uw baby bieden we aan wanneer één van de ouders psychische klachten ervaart. Daarnaast is de  baby niet ouder dan twaalf maanden.

Wat mag u van ons verwachten?

Een preventiewerker komt bij u thuis en ondersteunt u in het verbeteren van het contact en de communicatie tussen u en uw baby. Na afloop van een serie huisbezoeken weet u hoe u op uw baby kunt reageren en weet u hoe u meer plezier kunt beleven aan de verzorging van en het contact met uw zoon of dochter.

Hoe verlopen de huisbezoeken?

Meestal gaat er al veel meer goed, dan u zelf denkt. De preventiewerker richt zich vooral op dat wat goed gaat te stimuleren en te versterken. Er wordt met name erg praktisch gewerkt. Het is wenselijk dat uw eventuele partner of een belangrijke andere bij het huisbezoek aanwezig is.

Kennismaking

Voorafgaand aan het eerste huisbezoek maken u en uw eventuele partner eerst kennis met de preventiewerker. Deze legt uit wat het doel van de huisbezoeken is. Tevens wordt uw vraag in kaart gebracht en bekeken of de  huisbezoeken iets voor u zijn.

Hoe lang duurt Genieten van uw baby?

Genieten van uw baby bestaat uit vier tot tien huisbezoeken. Een bezoek duurt ongeveer een uur. In het begin zijn de huisbezoeken wekelijks. Later kan dit een keer per twee of drie weken zijn.

Wat verwachten wij van u?

Voor de huisbezoeken ‘Genieten van uw baby’ verwachten we dat u gemotiveerd bent om samen uit te zoeken hoe u met meer plezier met uw baby om kunt gaan.

Kosten

De kosten worden normaal gesproken vergoed vanuit de zorgverzekeraar of de gemeente.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Emergis preventie, telefoonnummer
0113 26 71 43 of mailadres info@emergispreventie.nl.

Aanmelden kan direct via het onderstaande aanmeldformulier.

Ik wil mij aanmelden voor deze training.