HOE HOUDEN WE HET LEUK

Eén van de thema’s die voor jongeren actueel is, naast verslavende middelen, is ‘het’ internet in de ruimste zin van het woord. Het internet zorgt ervoor dat we ongelimiteerd toegang hebben tot kennis, kunde en ook tot elkaar. De relatie tussen mensen kan geïntensiveerd worden door het contact wat snel, en vaak gratis, mogelijk is. Waar we ons ook bevinden in de wereld.

Het heeft echter ook een keerzijde; door o.a. Social Media, WhatsApp groepen, is er ook veel misbruik. Dit uit zich in het onder andere ‘cyberpesten’; van het verbannen worden in een chat groep tot en met sexting. Het internet is het 4e leefdomein geworden voor vele jongeren. Met alle voors- en tegens waar we ons als volwassenen steeds meer bewust van gaan worden.

Kwetsbaar Online is opgericht om kennis te delen omtrent Media wijsheid, de slogan ‘hoe houden we het leuk’ is dan ook van toepassing voor kinderen & jongeren, ouders, leerkrachten en ook hulpverleners. Deze kennis delen wij op de volgende wijzes:

  • Gastlessen op scholen voor kinderen & jongeren
  • Lezingen voor ouders
  • Workshops voor leerkrachten
  • Workshops voor hulpverleners
  • Antwoord/advies op maat (persoonlijk)

SCHERM- EN GAMEVERSLAVING

Scherm en/of gameverslaving komt steeds meer voor. Om jongeren hiervan bewust te maken, bieden wij ook een lessenaanbod aan rondom scherm- en gameverslaving. Daarnaast bieden wij trainingen aan docenten en/of kunnen wij spreker zijn op een ouderavond. Inhoudelijk gaat het dan over signaleren; wat is het? hoe ga je hiermee om en waar kan je terecht voor eventuele verdere hulp. Het aanbod is aan te passen op maat.