Pieker je wel eens, Voel je je wel eens down, Denk je wel eens: ‘het kan mij allemaal gestolen worden’ of voel jij je wel eens angstig?

Je bent niet de enige!

WELKOM OP DE PAGINA VAN DE STARR.

STARR is een preventieve groepstraining voor jongeren vanaf twaalf jaar die last hebben van een dip, somberheidsklachten of stemmingsproblemen en hier vanaf willen.

STARR heeft als doel om somberheidsklachten te verminderen en daarmee depressie te voorkomen. Dit doen we door verschillende vaardigheden aan te leren om makkelijker met dingen om te kunnen gaan. Je krijgt tips en je leert technieken om positiever te gaan denken. Door het uitwisselen van ervaringen in de groep leer je dat je niet de enige bent die het soms lastig heeft. Ook krijg je een werkboek met informatie en oefeningen. In de training komen verschillende thema’s naar voren, waaronder:

  • opkomen voor jezelf;
  • omgaan met conflicten;
  • anti-pieker tips;
  • hoe om te gaan met stress;
  • het belang van leuke activiteiten;
  • welke activiteiten een positieve invloed hebben op je stemming;
  • hoe je gedachten invloed hebben op je gevoel en hoe dat zelf kunt veranderen.

Kennismaking en evaluatie

Voor de training begint heb je een kennismaking met de trainer(s) en je ouder(s)/verzorger(s) om te beoordelen of de training voldoende passend is. Na afloop van de training plannen de preventiewerkers een evaluatiemoment in met ouder(s)/verzorger(s), waarin we stil staan bij waar aan is gewerkt en wat de cursus heeft opgeleverd.

De bijeenkomsten

De training bestaat uit zes tot acht bijeenkomsten die anderhalf uur duren. Er zijn geen bijeenkomsten in de vakanties. De groep bestaat uit zes tot acht jongeren. De cursus wordt gegeven door preventiewerkers.

wanneer

Start 03 oktober 2024

Kosten

Deelname aan de training is gratis.

Meer informatie of aanmelden

Je mag jezelf aanmelden vanaf zestien jaar. Wanneer je jonger bent dan zestien jaar dan hebben we ook toestemming van je ouder(s)/verzorger(s) nodig. Voor meer informatie over STARR kun je contact opnemen met één van de preventiewerkers via het telefoonnummer 0113 26 71 43 of het mailadres: info@emergispreventie.nl

Aanmelden kan direct via onderstaande formulier.

Ik wil mij aanmelden voor deze training.